Συμμετοχή της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής στην 1η Ημερίδα Ιστορίας και Αρχειονομίας της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στη Λαμία

Θερμά και επαινετικά σχόλια απέσπασε η συμμετοχή της Σχολής μας στην 1η Ημερίδα Ιστορίας και Αρχειονομίας της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στη Λαμία. Τη Σχολή μας εκπροσώπησαν οι θεολόγοι κ.κ. Ευστάθιος Κόττορος και Διονύσιος Κουμής με τους μαθητές Βίκτωρα Μεϊμάρη (Α’ Γυμνασίου) και Ελευθέριο Αμυγδαλιό (Α’ Λυκείου) οι οποίοι παρουσίασαν το θέμα: “Κύκλοι Παιδείας στη Σχολή της Πάτμου κατά τον 18ο αιώνα” με πηγές τα μαθηματάρια της εποχής.

Την Ημερίδα διοργάνωσε η Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών από όλα τα Εκκλησιαστικά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας.

Η επιστημονική επιτροπή αποτελούνταν από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους με πρόεδρο τον ελλογιμώτατο ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπ. Κοντογιάννη, Διευθυντή των Ιστορικών Αρχείων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλη τον καθηγητή Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Γκαβαρδίνα, καθώς και τον εντεταλμένο ερευνητή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, κ. Γ. Κουτζακιώτη.

 afisa img_0376_1 img_0380_3 20161126_172448_LLS 20161126_170636_LLS 20161126_165950_LLS

Σχετικές δημοσιεύσεις