ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ

ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΜΙΑΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΝ ΣΧΟΛΗΝ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ»

Το έτος 1995 ιδρύθηκε στην Αθήνα ο ανωτέρω Σύλλογος, προκειμένου να  έχουν τη δυνατότητα οι φοιτήσαντες στην Πατμιάδα να δημιουργήσουν το δικό τους  «στέκι», ώστε να συναντώνται μεταξύ τους, να συνεδριάζουν και να συμπαραστέκονται στο έργο της Σχολής.

Πράγματι, τα πρώτα ιδιαίτερα χρόνια από την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος επέδειξε σπουδαίο έργο, συσπείρωσε τα μέλη του, τα οποία διοργάνωσαν διάφορες σημαντικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί μαθητές της Σχολής (“Αποκαλυψεώτες“, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται όσοι μαθήτευσαν στον Ιερό χώρο του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως), με αποκορύφωμα, βέβαια, τον εορτασμό κάθε χρόνο της μνήμης του Αγίου Μακαρίου του Καλογερά, στις 19 Ιανουαρίου. Μάλιστα, το έτος 2001, εξεδόθη, με την επιμέλεια του τότε προέδρου του κ. Θεοχάρη Προβατάκη, Διευθυντή του Υπουργείου Πολιτισμού και συγγραφέα πολυαρίθμων συγγραμμάτων, ιστορικού και αρχαιολογικού κυρίως περιεχομένου, το περίφημο έργο «ΠΑΤΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 1947-1997».

Πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου διετέλεσε ο  κ. Ζήσιμος Βιρβίλλης, Πάτμιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πτυχιούχος Θεολογίας, Φιλολογίας, Ιεροψάλτης και συγγραφέας πολλών έργων.