Εις Διάκονον χειροτονία του Νικόλαου Παπαδάκη, απόφοιτου της Σχολής

Στην ιστορική και πολύτιμη αλυσίδα των κληρικών, που μαθήτευσαν στην παλαίφατη Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, προστέθηκε ακόμη ένας κρίκος, με την ανάδειξη του αποφοίτου της Νικολάου Παπαδάκη, στον Α’ βαθμό της Ιεροσύνης.

Γεννήθηκε στην Κρήτη (Πυργού Μαλεβιζίου) και φοίτησε στη Σχολή μας, κατά τα σχολικά έτη 1992-1997. Διακρινόταν για το ήθος του και για την ιεροψαλτική του επίδοση, παρά το γεγονός ότι όταν πρωτοήλθε στην Πατμιάδα, δε γνώριζε Βυζαντινή Μουσική. Υπηρέτησε με ιεροπρέπεια τόσο το Αναλόγιο της Σχολής, όσο και το Αναλόγιο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκαλύψεως, κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του τότε Προϊσταμένου του Ιερού Σπηλαίου πολιού Γέροντα π. Ευθύμιου Κουτσανέλλου και τη διδασκαλία της Μουσικής από τον Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Ματάκια.

Την ημέρα της Εορτής της Υπαπαντής, έλαβε τον Α΄ βαθμό της Ιεροσύνης, από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, στον ιστορικό Ναό του Αγίου Μηνά, Ηρακλείου και ανέλαβε Διακονικά καθήκοντα στο ίδιο Ναό. Εκτός του Αρχιεπισκόπου, παρέστησαν ο βοηθός Επίσκοπος Κνωσσού κ. Πρόδρομος, πολλοί Ιερείς, μεταξύ των οποίων απόφοιτοι της Σχολής μας, όπως ο Ηγούμενος της Μονής Κουδουμά π. Μακάριος (κατά κόσμον Ιωάννης Σπυριδάκης), ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Δοξαστάκης (ο οποίος είχε διατελέσει για πολλά χρόνια Διάκονος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης) και πλήθος πιστών.

Οι Έφοροι και Προστάτες του νησιού μας Άγιοι Ιωάννης ο Θεολόγος και ο Όσιος Χριστόδουλος και ο Άγιος Μακάριος ο Καλογεράς, στη Σχολή του οποίου μαθήτευσε, ας του παρέχουν κάθε ευλογία και δύναμη, για να ανταποκριθεί με ταπείνωση, σεβασμό και συνέπεια στο έργο της Διακονίας της Εκκλησίας μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις