ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΜΙΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Το τριήμερο 17-19/9/2018 τελέσθηκαν οι εκδηλώσεις για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Αμφιλοχίου του Νέου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου καθώς και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού την κοινότητα της  οποίας ίδρυσε.

Τη Δευτέρα 17/9, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Σχολής  προσκλήθηκαν στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και παρέστησαν στην υποδοχή του παλαιού αποφοίτου και καθηγητή της Πατμιάδας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδώρητου, οποίος εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Την Τρίτη 18/9, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρέστησαν στη λαμπρή και  κατανυκτική αρχιερατική λειτουργία, χοροστατούντος του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου  Ελαίας κ. Θεοδώρητου.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, τόσο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελαίας όσο και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βερατίου Ιγνάτιος, Γάνου και Χώρας Αμφιλόχιος πρ. νέας Ζηλανδίας, απόφοιτοι όλοι της Σχολής και καθηγητής ο τελευταίος, επισκέφθηκαν τη Σχολή, συνομίλησαν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Η σχέση της Πατμιάδας με το Γέροντα Αμφιλόχιο Μακρή είναι ξεχωριστή καθώς ο νέος Άγιος υπήρξε επί σειρά ετών ο πνευματικός της Σχολής και πλείστοι όσοι μαθητές είχαν την ευλογία να εξομολογηθούν σε αυτόν. Η ακτινοβολία της εξαγιασμένης προσωπικότητάς του άσκησε ευεργετική επίδραση στις ψυχές των μαθητών. Δημιούργησε έτσι ένα ακόμη πνευματικό φυτώριο από νέους σπουδαστές που είχαν την έφεση της αφιέρωσης στον Κύριο.

Αμφιλόχιος

20180917_110042 1957 Amfiloxios

 

Σχετικές δημοσιεύσεις