Ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Γαλάνης, απόφοιτος της Πατμιάδας, Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταμιάθεως

Ο Αρχιμανδρίτης π. Γερμανός, κατά κόσμον Νικόλαος, Γαλάνης γεννήθηκε στο Δρυμό Λαγκαδά το έτος 1951. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Αγίας Αναστασίας στη Χαλκιδική και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή. Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εκάρη Μοναχός το έτος 1973.

Το 1977 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης κυρό Παύλο και το 1979 Πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρό Σπυρίδωνα.

Διετέλεσε επί πολλά έτη προϊστάμενος στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως.

Τό 2010 έλαβε, κατόπιν αίτησής του, απολυτήριο για τη Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου και Αρδαμερίου, στην οποία υπηρέτησε μέχρι το 2018 περίπου, μεταβάς έκτοτε στην Αίγυπτο, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Η Ιερά Σύνοδος του ανωτέρω Πατριαρχείου, κατόπιν εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, τον εξέλεξε Επίσκοπο Ταμιάθεως. Πρόκειται περί Κληρικού εγνωσμένης πνευματικότητας και μεγάλης προσφοράς στην Εκκλησία.

Η Πατμιάδα σεμνύται και πάλι και καυχάται εν Κυρίω, για την ανάδειξη ενός ακόμη αποφοίτου της, στον Γ΄ βαθμό της Ιερωσύνης.

π. Γερμανός Γαλάνης

πηγή: https://opatmios.blogspot.com

Σχετικές δημοσιεύσεις