ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μακαρίου του Καλογερά, ιδρυτού και πρώτου Διδασκάλου της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής. Η χορωδία βυζαντινής μουσικής του σχολείου μας, με την καθοδήγηση του μουσικού κ. Βασίλειου Βλέτση, απέδωσε με ξεχωριστή δεξιοτεχνία τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.
Την παραμονή της εορτής του Αγίου Μακαρίου, στις 18 Ιανουαρίου, τελέστηκε με κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Καθηγουμένου και Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή πολλών κληρικών του νησιού. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην τραπεζαρία του σχολείου όπου προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αφεψήματα.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στις 19 Ιανουαρίου, τελέστηκε με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου και Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου κ. Κυρίλλου συνεπικουρούμενου από τον εφημέριο του Ι. Σπηλαίου και της Σχολής Αρχιμανδρίτη π. Ισίδωρο Ψαρό και τον Αρχιμανδρίτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Γεώργιο Μαγκιρίδη. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Ελ. Πέντες, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχ. Κωνσταντάς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και πολλοί κάτοικοι του νησιού. Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στην τραπεζαρία του σχολείου και κοπή της Βασιλόπιτας.
Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα στο οποίο συνέφαγαν ο Άγιος Καθηγούμενος, οι καθηγητές, οι μαθητές, το προσωπικό της Σχολής και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.


Σχετικές δημοσιεύσεις