Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ στην Πάτμο και στη Σχολή μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή με την σχολική εορτή η οποία περιελάμβανε τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών καθώς και την απονομή αριστείων και βραβείων στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές μας, με την επιμέλεια της φιλολόγου Χάιδως Καλαμπούκα, του θεολόγου Χρήστου Γιώβου και του μουσικού Γιώργου Τσαπράνη παρουσίασαν, μέσα από αναγνώσεις κειμένων, τραγούδια και την προβολή αποσπασμάτων, το ιστορικό πλαίσιο. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πάτμιου αγωνιστή, μαθητή της Σχολής και πρωτεργάτη της Φιλικής Εταιρείας Εμμανουήλ Ξάνθου στην πλατεία της Χώρας.

Ανήμερα της επετείου, ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες συμμετείχαν στην Πανηγυρική Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Χώρα. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο μνημείο του Εμμανουήλ Ξάνθου όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων και των εθνοφυλάκων στον κεντρικό δρόμο της Χώρας με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε θερμά τα τμήματα που παρέλασαν.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άξια εκπροσώπηση της Σχολής!

πηγή: patmostimes.gr
πηγή: patmostimes.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις