Εκλογή ως Ηγουμένου του Αρχιμ. π. Τιμοθέου (κατά κόσμο Αχιλλέα) Παπασωτηρίου, απόφοιτου της Σχολής

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την εκλογή του Αρχιμ. π. Τιμοθέου (κατά κόσμο Αχιλλέα) Παπασωτηρίου, ως Ηγουμένου της ιστορικής Μονής Αγίου Αντωνίου Βροντησίου Κρήτης (Ιερά Μητρόπολη  Γορτύνης και Αρκαδίας).

Ο π. Τιμόθεος, από τις Πλαταιές Θηβών, αποφοίτησε από την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και στη συνέχεια σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας του στην Πατμιάδα, επέδειξε άριστο ήθος, εκκλησιαστικό φρόνημα και υψηλή επίδοση στα μαθήματά του.


Δεξιά, μαθητής στην Πατμιάδα κατά την Περιφορά των Ιερών Εικόνων την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην πλατεία της Αγιά Λεβιάς. Αριστερά ο συμμαθητής του Γεώργιος Τσουρδιού, σήμερα έγγαμος και πολύτεκνος κληρικός στη Ρόδο.

Διαπνεόμενος από ικανό ζήλο για τη Μοναχική Πολιτεία και κάτω από την πεπνυμένη καθοδήγηση του πνευματικού του πατέρα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου Τριάντη (αποφοίτου επίσης της Πατμιάδας και πνευματικού τέκνου του Γέροντα Αγίου Ἀμφιλοχίου του Νέου), εγκατέλειψε τα του κόσμου και με τον συμμαθητή του Ιωάννη Μαράκη, νυν Θεολόγο Ιερομόναχο, εγκατεστάθηκαν στη Μονή Βροντησίου.

Ο π. Τιμόθεος, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17 Ιανουαρίου του 2019 και δύο ημέρες μετά (στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Μνήμης του Αγίου Μακαρίου του Καλογερά, του Ιδρυτή της Πατμιάδας) Πρεσβύτερος.


Χειροτονία σε Διάκονο


Χειροτονία σε Πρεσβύτερο

Η Σχολή μας σεμνύνεται ιδιαίτερα για την επάξια εκλογή του π. Τιμόθεου, καθώς επίσης οι συμμαθητές του και οι Καθηγητές του νοιώθουν υπερηφάνεια και εκφράζουν την ευχή, όπως με ταπείνωση, με ευλάβεια, με σύνεση και με φόβο Θεού αναλάβει την υψηλή αυτή διακονία, σε μια εποχή που ο κόσμος διψά για οδοδείκτες και φωτοδότες Κληρικούς.

        Ο Θεός μαζί σου π. Τιμόθεε!

ΠΗΓΗ: https://opatmios.blogspot.com

Σχετικές δημοσιεύσεις