Εις Διάκονον Χειροτονία του Αλεξάνδρου Ξυλάρα, απόφοιτου της Σχολής

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκινήσεως, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, παρόντος του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Αλεξάνδρου Ξυλάρα, αποφοίτου της Πατμιάδας.

Στην ομιλία του, η οποία ήταν μεστή θεολογικών νοημάτων περί του Μυστηρίου της Ιερωσύνης, ο νεοχειροτονηθείς ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μεγαλώνοντας, με την παρότρυνση και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου, αποφάσισα να φοιτήσω στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, όπου γνώρισα πολλούς πνευματικούς και αξιόλογους  ανθρώπους,  οι οποίοι μου εμφύσησαν τη σπίθα της θέλησης να εισέλθω στους κόλπους της Εκκλησίας μας ως κληρικός“.

Το εκκλησίασμα, το οποίο αποτελούνταν από συγγενείς και φίλους του νεοχειροτονηθέντος, φώναξε με δύναμη ψυχής το «Άξιος!», επισφραγίζοντας με τις προσευχές του το ευλογημένο  ξεκίνημα της ιερατικής πορείας του νέου Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Ευχόμαστε στον ευλαβέστατο Διάκονο να τον ενδυναμώνει ο Θεός, με τις ευλογίες του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Οσίου Χριστοδούλου και του ιδρυτή της Σχολής μας Αγίου Μακαρίου του Καλογερά. ΑΞΙΟΣ!

πηγή: https://www.imkalaig.com/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85

Σχετικές δημοσιεύσεις