Αρχείο κατηγορίας Επισκέψεις

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΜΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΕΘ ΠΑΤΜΟΥ

Στο πλαίσιο της απόφασης ανακήρυξης του έτους 2017, ως έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων από το ΥΠΕΘΑ και μετά από πρόσκληση του διοικητή του ΤΕΘ Πάτμου κ. Γεώργιου Κάκογλου προς τα σχολεία του νησιού, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της Σχολής επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο χώρο του στρατοπέδου την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου. Οι αξιωματικοί του τάγματος παρουσίασαν και επέδειξαν οπλισμό, απάντησαν σε ερωτήσεις και ενημέρωσαν, στο πλαίσιο υλοποίησης του μαθήματος του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, σχετικά με τα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σημασία του θεσμού Εθνοφυλακής.

IMG_1592

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ κ.κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΙΑΔΑ

Στην Πατμιάδα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας κ.κ. Αμφιλόχιος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτμο για την εορτή της μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Ο ιεραπόστολος Μητροπολίτης, γνήσιο τέκνο του αείμνηστου π. Αμφιλόχιου Μακρή, είναι απόφοιτος της Πατμιάδας και διετέλεσε επί σειρά ετών και καθηγητής της Σχολής μας. Βαθύτατα συγκινημένος και χαρούμενος, με την κάθε του λέξη να φανερώνει  πραότητα και καλοσύνη, απευθύνθηκε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς ενθυμούμενος τα χρόνια της νεότητάς του ως ιεροσπουδαστής της Πατμιάδας. Επίσης, αναφέρθηκε στην ευλάβεια και το εκκλησιαστικό φρόνημα που θα πρέπει να επιδεικνύουν, με πίστη στον Θεό, και αγάπη στους Αγίους. Ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη και υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα μας προσευχόμενος για τη μακροημέρευση της Σχολής.

image-0-02-04-05362c705cb6199f78e506c67389cf5beba0a09f64280197e015a0af6cabaa55-V

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΑΤΙΟΥ, ΑΥΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΙΝΗΣ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΙΑΔΑ

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 είχαμε την ξεχωριστή τιμή και ευλογία να δεχθούμε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ.κ. Ιγνάτιου. Ο Σεβασμιώτατος είναι απόφοιτος της Σχολής και με νοσταλγική διάθεση και συγκίνηση μίλησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα χρόνια που πέρασε ως μαθητής της Πατμιάδας. Παρότρυνε τους μαθητές να είναι περήφανοι που ζουν και μαθητεύουν στην ιστορική Σχολή και να συνεχίσουν την παράδοση πολυάριθμων επιφανών αποφοίτων. Κάλεσε όλους να συναντήσουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Ιησού Χριστό, τον Κύριό μας και Θεό μας. Ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά και όλοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ευχή του.

 

Η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΙΑΔΑ

Από την Τρίτη 12 έως και την Πέμπτη 14 Απρίλιου 2016, η «Σύμπλευση»στα πλαίσια δράσης της στα ακριτικά νησιά, προσέφερε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους της Πάτμου. Η +πλευση (σύμπλευση) είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων. Η παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων, παντός τύπου, αποτελεί πραγματική ανάσα για τους κατοίκους των νησιών αφού πολλές από αυτές δεν πραγματοποιούνται στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας. Τέλος, η προσφορά της Εταιρείας στα σχολεία της εκάστοτε περιοχής είναι αξιοσημείωτη και χρήζει επισήμανσης από κάθε τοπικό φορέα. 

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, επισκέφτηκαν την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή  οι φίλοι και υποστηρικτές της Σύμπλευσης,  κ. Μελίνα Τραυλού,  κ. Βασίλης Πατέρας και ο γιος του τέως βασιλιά, Νικόλαος, συνοδευόμενοι από το δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο και την κ. Γιακουμίνα Πέντε, πρόεδρο του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάτμου. Ο Σχολάρχης κ. Ζαρκαδούλας Ιωάννης ξενάγησε τα μέλη της Σύμπλευσης στους χώρους της Σχολής, αναφέρθηκε στη λειτουργία και τη μακραίωνη ιστορία της. Η Σύμπλευση ανέλαβε να ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και εξέφρασε την υπόσχεση ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Σχολής.

Patmosi07 IMG_20160414_132406

 

ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΙΑΔΑ

Στις 7 Απριλίου 2016, το 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας επισκέφτηκε την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή,  στα πλαίσια της ολοκλήρωσης πολιτιστικού προγράμματος της Β’ τάξης Λυκείου. Οι 52 μαθητές και τρεις συνοδοί καθηγητές του σχολείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τη μακραίωνη ιστορία του σχολείου από τον Σχολάρχη κ. Ζαρκαδούλα, ο οποίος, αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Σχολής Άγιο Μακάριο Καλογερά, στην πορεία της Σχολής μέσα στο χρόνο, στις σπουδαίες προσωπικότητες που αποφοίτησαν από την Πατμιάδα αλλά και στη λειτουργία της Σχολής σήμερα. Παράλληλα, ο Σχολάρχης κ. Ζαρκαδούλας και ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας κ. Καρατάσιος, αντάλλαξαν ενθύμια δώρα και δήλωσαν ότι οι σχέσεις των δύο σχολείων θα διατηρηθούν και στο μέλλον. Ακολούθησε παράθεση γεύματος στην τραπεζαρία της Σχολής προς τιμήν των μαθητών και καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας, παρουσία καθηγητών και των οικότροφων μαθητών της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής. 

IMG_20160407_124436 IMG_20160407_134308

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ κ.κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΙΑΔΑ

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 είχαμε την ξεχωριστή τιμή και ευλογία να δεχθούμε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας υπέρτιμου και έξαρχου Ωκεανίας κ.κ. Αμφιλόχιου. Ο Σεβασμιώτατος είναι απόφοιτος της Σχολής και διετέλεσε επί πολλά έτη και καθηγητής της Πατμιάδας. Προσηνής, γαλήνιος, απλός και ιεροπρεπής μίλησε σε μαθητές και προσωπικό για τις αναμνήσεις του από την Πατμιάδα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και την ιεραποστολή στα νησιά Φίτζι. Ευχήθηκε τη μακροημέρευση της Σχολής και παρότρυνε τους μαθητές να στοχεύουν τόσο στην καλή πρόοδο όσο και στην αρετή.